Choď na obsah Choď na menu
 


Bruno Mars

11. 1. 2015

Bruno Mars vlastným menom Peter Gene Hernandez (* 8. október 1985HonoluluHavaj) je americký spevák, zabávač, autor piesní, hudobný producent, choreograf a herec.

Po ukončení strednej školy sa presťahoval do Los Angeles. Je známy pre svoje vlastné medzinárodné hity ako sú „Just The Way You Are“ alebo „Grenade“, ale aj pre spoluprácu na piesňach „Nothin 'on You“ od rappera B.o.B., „Billionaire“ od Travieho McCoya. Ako producent sa podieľal na tvorbe hitov „Right Round“ od rappera Flo Rida či „Wavin' Flag“ od K'naana.

14. októbra 2010 vydal svoj debutový album, Doo-Wops & Hooligans. Dňa 22. septembra 2011 bola ohlásená jeho nová skladba It Will Rain, ktorá sa objavila na soundtracku The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 Original Motion Picture Soundtrack, ktorý bol vydaný 8. novembra 2011.[2] Taktiež pesnička Mirror, ktorú naspieval spolu s Lil Waynom.

7. decembra 2012 vydal svoj druhý album Unorthodox Jukebox. Singel „Locked Out of Heaven" z jeho druhého albumu tromfol rebríček Billboard najlepších 100 piesní a bol v prvej desiatke vo viac ako 20 krajinách. Jeho druhý singel „When I was your man" zožal podobný úspech. Album získal cenu Grammy za najlepší popový vokálny album na výročnom ceremoniáli 2014.

2.februára.2014 vystupoval na prestížnom Superbowle, kde zožal úspech ako žiaden z predchádzajúcich umelcov. Vystupovali tam vždy len tie najprestížnejšie hviezdy ako Michael Jackson, Bruce Springsteen, Prince či Beyonce. No tohto ročný Superbowl ovládol Bruno Mars a to doposiaľ s najväčším počtom divákov(viac ako 115,3miliónov!!), takto sa stalo jeho vystúpenie najsledovanejšou udalosťou v históríí USA!

Takto spevákova sláva stúpa a stúpa. Stáva sa veľmi kvalitným a uznávaným spevákom a to aj medzi ostatními umelcami, ktorí pri otázke "S kým by ste chceli spolupracovať?" najčastejšie používajú práve jeho meno! Ako už povedala známa speváčka Ellie Goulding"Naozaj verím, že on je jednou z tých žijúcich legiend!"

 

Náhľad fotografií zo zložky Bruno Mars