Choď na obsah Choď na menu
 


Britney Spears

11. 1. 2015

 Americká popová speváčkatanečníčka a príležitostná herečkaspisovateľka a textárka narodená 2. december 1981.

Najznámejšia je vďaka svojim štúdiovým albumomvideoklipom a popovým skladbám ako ...Baby One More TimeOops!...I Did It Again a Toxic. Celosvetovo predala viac ako 76 miliónov platní podľa časopisu Time. Viac ako 31 miliónov albumov v USA. Zaraďuje sa k ôsmim najlepšie zarábajúcim interpretkám v celej histórii Americkej hudby.

Britney Spears sa narodila v meste McComb v štáte Mississippi, ale vyrastala v Kentwoode v Lousiane. Jej otec James Parnell Spears je stavbár a matka Lynne Irene Bridges učiteľka na základnej škole. Britney má dvoch súrodencov brata Bryana a sestru Jamie Lynn ktorá je takisto úspešnou herečkou a speváčkou. Britney bola vynikajúca gymnastka, vyhrávala rôzne súťaže. Pôsobila v miestnej tanečnej revue. Keď mala osem, kňaz miestneho baptistického kostola ju odporučil na konkurz doMickey Mouse Clubu. Napriek tomu, že bola vtedy veľmi mladá, všimol si ju agent z New Yorku. Potom tri roky navštevovala v New Yorku tanečnú školu a pôsobila v televízii v niekoľkých nekomerčných reklamách.

Neskôr bola do Mickey Mouse Clubu prijatá a pôsobila tam od roku 1993 – 1994. Stretla sa tam s ďalšími začínajúcimi hviezdičkami ako sú Justin TimberlakeJoshua ChasezKeri RussellChristina Aguilera alebo Ryan Gosling.